Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Sébastiens coq au vin

Coq au vin

Coq au vin – Frankrikes nationalrätt. Mustigt kött, grova smakrika ben, reducerat rödvin och konjaks-flambering - en fantastisk gryta. Recept från Sébastien Boudets franska kobok.

Coq au Vin

  • Ingredienser

  • kokt potatis, och en god sallad till servering
  • salt
  • 1 dl konjak
  • 40 g cassonadesocker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50 g fullkornsmjöl
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja, eller smör att steka i
  • 2 flaskor rött vin
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • salladslök, färsk eller inlagd
  • tupp, styckad med ben
  • bouquet garni

  • kökssnöre
  • persiljekvistar
  • timjankvistar
  • lagerblad

Gör så här

Följ ämnen i artikeln