Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Viner till bröllopsmiddagen?

Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2008-07-18

Hej.

Vi undrar om ni kan tipsa om ett bra vitt och ett bra rött vin till en bröllopsmiddag med följande huvuddelar:

Förrätt: något med renkött

Huvudrätt: buffet - kall inkokt lax, gös, rostbiff, potatissallad, vanlig potatis, rotfrukter

Efterrätt: olika engelska ostar (den blivande maken är engelsman), bl a Wensleydale

Tror ni att Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc skulle fungera som vitt vin?

Tacksam för svar!

Bodil

Svar:

Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc är fullkomligt lysande val, ett av våra favoritviner. Vill ni fortsätta i samma stil rekommenderar vi Bourgogne Cuvée Margot (nr 5447, 125 kr). Ett billigare val är Campo Ceni (nr 4585, 99 kr) från Italien, ett betydligt mustigare vin som klarar det mesta i smakrika rätter.

Följ ämnen i artikeln