Smörgåstårta med kyckling och caesardressing
Smörgåstårta med kyckling och caesardressing – Vårig smörgåstårta med grillad kyckling, bacon och caesardressing. Skivor av mildrökt kyckling
eller kalkon, gurka och ärtskott skapar en fräsch dekoration. Recept ur Smörgåstårtor och smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström.
Smörgåstårta med kyckling och caesardressing
Ingredienser
- 4 landgångsbröd
Fyllning 1 (till två lager)
- 0.5 dl riven parmesanost
- 0.5 endiv, tunt skivad
- 1 dl caesardressing, eller mer
- 150 g bacon
- 300 g grillat kycklingkött
Fyllning 2 (till ett lager)
- salt och peppar
- 0.5 endiv, tunt skivad
- 50 g ädelost, riven
- 1 dl yoghurt, naturell
Garnering
- parmesanflagor
- ärtskott
- gurkskivor
- 6 skivor rökt kyckling, eller kalkonkött
- endive, det gröna på den
- salladsblad
- 1.5 dl yoghurt, naturell
Gör så här
<div data-tipser-pid="5eba4560c6c04b00018e44ee" data-tipser-view="compact"></div>