Mustig fiskgryta
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-08
4 personer
1 finhackad gul lök
2 msk riven ingefära
2 dl hackad stjälkselleri
1 finhackad klyfta vitlök
1 msk smör
1 tsk curry
500 g cocktailtomater på burk
2 msk mango chutney
2 dl vatten
200 g skalade räkor (köp oskalade)
400 g fryst sejfilé (gärna MSC-märkt)
Färsk koriander
Gör så här:
1. Fräs lök, ingefära, stjälkselleri och vitlök i smör. Tillsätt curry och låt det fräsa med ett par minuter.
2. Tillsätt cocktailtomater, mango chutney och vatten och låt sjuda tills sellerin blir mjuk.
3. Häll över i mixern och kör till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll tillbaka grönsaksmixen i kastrullen och tillsätt sejfilén skuren i rejäla bitar. Tillsätt de skalade räkorna alldeles före servering. Får de koka med för länge blir de gummiaktiga.
5. Garnera med hackad färsk koriander och servera med ett gott bröd. Lycka till!