Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Mustig fiskgryta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-08

4 personer

1 finhackad gul lök

2 msk riven ingefära

2 dl hackad stjälkselleri

1 finhackad klyfta vitlök

1 msk smör

1 tsk curry

500 g cocktailtomater på burk

2 msk mango chutney

2 dl vatten

200 g skalade räkor (köp oskalade)

400 g fryst sejfilé (gärna MSC-märkt)

Färsk koriander

Gör så här:

1. Fräs lök, ingefära, stjälkselleri och vitlök i smör. Tillsätt curry och låt det fräsa med ett par minuter.

2. Tillsätt cocktailtomater, mango chutney och vatten och låt sjuda tills sellerin blir mjuk.

3. Häll över i mixern och kör till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll tillbaka grönsaksmixen i kastrullen och tillsätt sejfilén skuren i rejäla bitar. Tillsätt de skalade räkorna alldeles före servering. Får de koka med för länge blir de gummiaktiga.

5. Garnera med hackad färsk koriander och servera med ett gott bröd. Lycka till!

Följ ämnen i artikeln