Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Lammstek med kryddig fyllning

Lammstek med kryddig fyllning

Lammstek med kryddig fyllning – lamm till påsk är en klassiker. Här är Paolo Robertos recept på lammlår som han fyller med prosciutto och kryddor. Hacka och stek fyllningen och lägg den på köttet och vik ihop.

Cosciotto d’agnello ripieno

Fylld stek av lammlår

  • Ingredienser

  • 1 lammlår, ca 1,3 kg urbenat (be affären bena ur)
  • Fyllning

  • hushållssnöre
  • färsk rosmarin
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 dl parmesanost
  • 1 ägg
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 g prosciutto crudo, lufttorkad italiensk skinka, skuren i små bitar
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl smulat dagsgammalt bröd
  • olivolja
  • 1 morot
  • 3 färska lökar, med blast
  • 2 bladselleristjälkar
  • 2 zucchini
  • 100 g lammfärs

Gör så här

Lammstek – en favorit till påsk