Julmust ger härlig sås till kycklingen
Tinas julmustkyckling bjuder på en spännande sås – perfekt att moppa upp med de rostade grönsakerna. De flesta ser fram emot när man får pysa årets första julmust – och vår älskade dryck kan faktiskt ge den perfekta julsmaken i olika maträtter. Exempelvis kan man koka sin skinka i must, eller glasera revbensspjällen med den kryddiga läsken.
Nu innan julstöket har dragit igång på allvar kan du testa Tina Gustafssons julmustkyckling, från Tina’s Blogg. Trots sin "kryddning” är rätten faktiskt inte så kaloririk. Drycken ger, som sig bör, en mustig sås som passar fint med den möra kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna.
Tinas julmustkyckling
Ingredienser
- 1 tsk pepparmix
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk ingefära, mald
- 1 tärning kycklingbuljong
- 1 msk kinesisk soja
- 2 dl julmust
- 2 dl crème fraiche, 5 %
- 0.5 msk matolja, neutral
- 500 g kycklingfilé
Rostade grönsaker
- 0.5 msk neutral olja
- 1 rödlök, stor
- 1 purjolök, liten
- 250 g champinjoner
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika