Saftiga lussekatter – här är bästa recepten
Ljuvliga lussekatter med kesella. Här är receptet du behöver för ett riktigt lyckat lussebak.
3 tips för godaste lussebullarna
- Lägg saffranet i blöt så kommer smakerna fram ordentligt. Lite cognac med socker i är bästa lösningen.
- Ta fram smör, ägg och mjölk så det blir rumsvarmt. Då blandar sig alla ingredienser på ett bättre sätt och det blir lättare att knåda degen och bullarna blir saftigare.
- Torkade russin drar åt sig fukt från degen, lägg dem i vatten kvällen innan baket så får bullarna behålla sin saftighet.
Portioner: 1 portion ger ca 25 bullar
Lussekatter med kesella
Ingredienser
- 1 dl russin
- 1 ägg, uppvispat
- 8 dl vetemjöl, eventuellt något mer
- 0.5 dl kesella
- 1 krm salt
- 0.5 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- 0.5 paket saffran
- 0.5 paket jäst
- 2.5 dl mellanmjölk
- 50 g margarin
Gör så här
<div data-tipser-pid="5b990ffa9d25801e78198a69" data-tipser-view="compact"></div>