Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Saftiga lussekatter – här är bästa recepten

Ljuvliga lussekatter med kesella. Här är receptet du behöver för ett riktigt lyckat lussebak.

3 tips för godaste lussebullarna

  1. Lägg saffranet i blöt så kommer smakerna fram ordentligt. Lite cognac med socker i är bästa lösningen.
  2. Ta fram smör, ägg och mjölk så det blir rumsvarmt. Då blandar sig alla ingredienser på ett bättre sätt och det blir lättare att knåda degen och bullarna blir saftigare.
  3. Torkade russin drar åt sig fukt från degen, lägg dem i vatten kvällen innan baket så får bullarna behålla sin saftighet.

Portioner: 1 portion ger ca 25 bullar

Lussekatter med kesella

  • Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 1 ägg, uppvispat
  • 8 dl vetemjöl, eventuellt något mer
  • 0.5 dl kesella
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 paket jäst
  • 2.5 dl mellanmjölk
  • 50 g margarin

Gör så här

<div data-tipser-pid="5b990ffa9d25801e78198a69" data-tipser-view="compact"></div>

Följ ämnen i artikeln