Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Tupp med tomater, örter och pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino. Har du ingen tupp tar du en kyckling i stället. I Paolo Robertos recept bryner du bitarna i en stekpanna och låter dem puttra i vin och pecorino.

Gallo con pomodoro, erbe e pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

  • Ingredienser

  • svartpeppar
  • salt
  • 75 g pecorinoost, grovsmulad
  • 4 msk persilja, hackad
  • 2 dl färska blandade kryddörter, t ex basilika och dragon
  • 3 krm peperoncino (torkad chili), finkrossade
  • 4 dl vitt vin, torrt
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 10 tomater
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1 tupp, à ca 2-3 kg eller en stor kyckling

Gör så här