Äggröra med blomkål bacon och grönsallad
Publicerad 2015-11-10
Uova strapazzate con cavolfiore e pancetta con insalata
Att bara ha ägg i sin äggröra är extremt fantasilöst.
Här kommer en äggröra som heter duga med massor av goda ingredienser som blomkål, parmesan, bacon, ägg, baslika och vitlök.
Ingredienser för fyra personer
Sallad
Gör så här:
1. Bryt sönder blomkålshuvudet
i buketter och koka dem i lättsaltat vatten, i 3-4 minuter. Passa dem noga så att de inte blir överkokta.
2. Förbered salladen. Skölj salladsbladen i kallt vatten och skaka av, så att så mycket som möjligt av vattnet försvinner (lättast med hjälp av en salladsslunga).
3. Lägg salladsbladen och löken i en skål. Blanda dressingen: olivolja, balsamvinäger och salt i en liten skål, ställ åt sidan.
4. Vispa upp äggen med parmesanost och timjan i en skål, salta och peppra.
5. Värm olivolja (1 msk) i en stor stekpanna och fräs baconbitarna och vitlöken på medelvärme
i 3-4 minuter. Lägg i blomkålsbuketterna och sänk värmen. Häll
i ägg- och parmesansmeten och rör sakta med en träsked. Fortsätt att röra tills smeten flockar sig men håller sig krämig.
6. Ställ pannan åt sidan och rör
i olivolja (1 msk) och basilika. Blanda salladen med dressingen och smaka av. Servera blomkål-, ägg- och baconrätten med salladen i en liten skål eller på en assiett vid sidan om.
Paolo Roberto