Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Kristian, Krister

Kotletter med vitt vin, oliver och färsk pasta

Favoriträtt Vitt vin, kapris och oliver funkar fint med kotletterna. Glöm inte att skeda över lite extra vinsky innan servering.

Kotletter med vitt vin, oliver och färsk pasta – de här fläskkotletterna är ­tillagade med en av Paolos ­favoritröror. – Jag älskar melanzane a funghetti! Sjukt enkelt att laga och magiskt både till den här kotletten eller på ett bondbröd, säger han.

Costolette con olive al vino ­bianco con tagliolini av Paolo Roberto

Kotletter med vitt vin, oliver och färsk pasta

  • Ingredienser

  • salt och peppar
  • 4 zucchini, skurna i tunna skivor (små)
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk kapris
  • 12 gröna oliver, utan kärnor
  • 2 dl vitt vin
  • 7 blad salvia, grovstrimlad
  • 4 msk olivolja
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 fläskkotlett, 190 g/kotlett
  • 400 g färsk tagliolini, eller annan färsk pasta

Gör så här