Dagens namn: Gerhard, Gert

Krisande "Blåvitt" räddade poäng sent

Jakob Lundberg/TT

Publicerad 2024-09-23 21.12

Ramon Pascal Lundqvist missade en straff för IFK Göteborg, men kunde i slutskedet rädda 1–1 hemma mot Halmstad i allsvenskan.

Halmstad såg ut att vara på väg mot sin första seger i allsvenskan sedan i juli.

Men Ramon Pascal Lundqvist tog revansch efter att ha bränt en straff tidigare i matchen. I 89:e minuten räddade han 1–1 och en poäng för IFK Göteborg.

Ramon Pascal Lundqvists sena kvittering gör att båda lagen har oförändrad position på varsin sida av kvalstrecket. IFK Göteborg är fortfarande en poäng före Halmstad.

– Det där målet var jätteviktigt. Både för mig personligen och för laget. Sedan tryckte vi på jävligt bra under tilläggsminuterna. Men det studsar inte rätt just nu, säger 1–1-skytten.

Besvikelsen var tydlig, både hos publiken och spelarna i båda lagen över att utdelningen bara blev en poäng.

– Men jag tycker vi gick för trean ordentligt. Vi ville vinna i dag. En poäng är bättre än noll poäng. Den kan bli viktig i slutändan, säger Ramon Pascal Lundqvist.

Svarta sviter

Det var en match där två bottenlag med svagt självförtroende försökte bryta ett antal svarta sviter. Men i stället blev de flesta mörka raderna längre.

IFK Göteborg har nu åtta matcher i rad utan seger. Och den blåvite tränaren Stefan Billborn har fortfarande inte vunnit en match på Gamla Ullevi med sin nya klubb. Sex misslyckade försök nu.

Halmstad har inte vunnit en allsvensk bortamatch mot IFK Göteborg på 24 år.

Men HBK klarade att sätta punkt för två av sina dystra rader. Efter sex förluster kom till slut en poäng i allsvenskan. Och efter åtta bortaförluster i rad bröts även den sviten.

Halvvägs in i andra halvlek tilldömdes hemmalaget en straff, men Ramon Pascal Lundqvist sköt inte straffen bättre än att Halmstadmålvakten Tim Rönning nådde bollen utan problem. Det var Blåvitts tredje straffmiss i rad i allsvenskan.

– Det var en dålig straff. Han läste mig ganska tidigt.

Räddat fyra av sju

– Jag hade sett klipp och hade en känsla för vilket håll jag skulle välja. Jag hade bestämt mig i förväg för att gå åt höger när jag såg att det var han som skulle slå straffen, säger Rönning och fortsätter:

– För några år sedan var jag kass på straffar. Alla gick i mål. Sedan vet jag inte riktigt vad som har hänt.

Nu har Rönning räddat fyra av de senaste sju straffarna han har fått emot sig. Tre av räddningarna har kommit mot IFK Göteborg.

Tio minuter senare kom en ny smäll för hemmalaget. Halmstad satte fart i en smart kontring som slutade med att det ivorianska nyförvärvet Yannick Agnero sparkade in sitt första allsvenska mål. Men i 89:e minuten räddade IFK Göteborg en poäng.