Dagens namn: Gerhard, Gert

Djurgården tappade segern mot IFK Norrköping

TT

Publicerad 2024-09-23 21.09

IFK Norrköpings Sara Kanutte Fornes (på knä) jublar efter att ha räddat en poäng borta mot Djurgården med sitt 2–2-mål på tilläggstid.

Fotbollsanfallaren Mimmi Larsson fortsätter att göra mål för Djurgården.

Sommarförvärvet inledde målskyttet hemma mot IFK Norrköping, men det räckte inte till seger. Östgötskorna kvitterade till 2–2 på tilläggstid.

Det var norskan Sara Kanutte Fornes som räddade en poäng på på Stockholms stadion. I den fjärde tilläggsminuten skickade hon in 2–2-bollen bakom Elvira Björklund i Djurgårdsmålet.

– De började dra ut på tiden med åtta minuter kvar, då kände jag att de var rädda för det vi har att komma med. Då får vi en bra kontring och gör mål. Så det var extra skönt, säger Kanutte Fornes till Viaplay.

Den rutinerade anfallaren Mimmi Larsson värvades till Djurgården i somras och i förra omgången mot Linköping (5–2-seger) svarade 30-åringen för sina två första mål för sin nya klubb.

Mot Norrköping kom mål nummer tre. Djurgården visade upp ett fint kombinationsspel innan Larsson i djupled kunde skicka in ledningsmålet.

Målet kom i den 24:e minuten – fem minuter senare utökade Therese Åsland till 2–0 på straff. Wilma Leidhammar reducerade på nick efter ribbretur i upptakten av den andra halvleken, men Djurgården såg ut att hålla undan till tre poäng. Då klev Sara Kanutte Fornes fram och satte 2–2 – hennes tionde mål för säsongen.

I slutskedet hade Matilda Plan en boll i mål för Djurgården, men hon blev avblåst för en knapp offside.

Norrköping är tabellfemma på 31 poäng. En position före Djurgården, som har 26 poäng.