Mbappé har vaknat till – målskytt igen

TT

Publicerad 2024-09-24 22.59

Real Madrid-stjärnan Kylian Mbappé. Arkivbild.

Superstjärnan Kylian Mbappé värvades till Real Madrid för att göra mål – och nu har fransmannen börjat leverera med besked.

När den spanska storklubben slog Alavés med 3–2 på hemmaplan i La Liga gjorde 25-åringen mål för femte matchen i rad.

Efter ett fint samarbete med Jude Bellingham vände Kylian Mbappé friskt i straffområdet och skickade in 2–0-målet för Real Madrid i den 40:e matchminuten på Santiago Bernabéu i den spanska huvudstaden.

Visserligen gjorde nyförvärvet – som anslöt från Paris Saint-Germain i somras – mål i supercupfinalen mot Atalanta i mitten av augusti, men Mbappé gick sedan mållös i tre raka La Liga-matcher.

Nu har fransmannen svarat för fem mål på de fyra senaste ligamatcherna och ett mål i Champions League-premiären mot Stuttgart.

Med sina fem ligamål, varav tre på straff, skuggar han Barcelonas skytteligaledare Robert Lewandowski, som står på sex mål.

Mot Alavés tog Real Madrid ledningen redan efter 55 sekunder genom Lucas Vázquez. Inledningen av den andra akten var i princip lika tung för bortalaget – efter tre minuter utökade Rodrygo till 3–0.

Matchen såg avgjord ut, men i slutskedet kunde Carlos Benavídez och Kike García reducera två gånger om inom loppet av en minut. Det regerande mästarlaget kunde dock hålla undan och står på 17 poäng efter fem segrar och två oavgjorda på sju matcher.

Barcelona toppar tabellen med maximala 18 poäng på sex spelade matcher.