Dagens namn: Tryggve

Frölunda kvar i bussen när Rögle vann

TT

Publicerad 2024-09-24 18.03

Rögles nyförvärv Josh Dickinson svarade för ett mål och två assist när det blev seger hemma mot Frölunda.

Frölundaspelarna satt kvar i bussen när bortamötet mot Rögle drog igång.

Bortalaget släppte in ett mål redan efter 21 sekunder och föll med 3–4 i Ängelholm.

SHL-mötet mellan Rögle och Frölunda blev försenat med 25 minuter. Frölundas spelarbuss fastnade i köer på E6 i södergående riktning efter en olycka mellan en personbil och lastbil, enligt Göteborgs-Posten.

– Min erfarenhet är att det får aldrig påverka något. Vi är professionella och bör vara redo för allt som inträffar, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg till TV4 Play innan nedsläpp i Ängelholm.

”En bra start”

Oavsett orsak verkade det som att Frölundaspelarna satt kvar i bussen när matchen drog i gång. Redan efter 21 sekunder snappade Rögles nyförvärv Josh Dickinson upp en retur och skickade in ledningsmålet bakom Lasse Johansson i bortamålet.

Kanadensarens första SHL-mål för nya klubben.

– En bra start. Skönt att få det avklarat, sade Dickinson, som förra säsongen svarade för 16 SHL-mål för Modo.

Vårens SM-finalist Rögle – förlust mot Skellefteå – har i dagarna åkt på två tunga skadesmällar. Det är tveksamt om Daniel Zaar spelar alls denna säsong – han har genomgått en operation och blir borta i minst ett halvår. Forwardskollegan Dennis Everberg blir borta i en månad efter att ha brutit tummen mot Färjestad i premiären (3–4-förlust efter straffar).

Max Friberg kvitterade visserligen för Frölunda innan den första perioden var över, men det var Rögle som anförde i målprotokollet. Mål genom Filip Johansson och Mattias Göransson gjorde att Ängelholmsklubben gick upp till en 3–1-ledning innan Christian Folin reducerade i mellanakten.

Sandin avgjorde

I den tredje perioden fick Frölunda, som vann med 5–2 över Leksand i premiären, en smakstart när Nicklas Lasu satte 3–3 bakom Christoffer Rifalk i hemmamålet redan efter 95 sekunder.

Efter knappt fem minuter föll dock avgörandet. Rögle kontrade och Linus Sandin kunde peta in en retur fram till 4–3 efter att Leon Bristedt tagit avslutet. Nyförvärvet Dickinson var inblandad i förarbetat och noterades totalt för ett mål och två assist i sin hemmapremiär i SHL för Rögle.

Luleå slog Leksand med 5–1 och står på maximala sex poäng efter två SHL-omgångar. I mötet mellan de två tippade topplagen Växjö och Färjestad vann värmlänningarna med 5–2 på bortais. Timrå slog Örebro med uddamålet (4–3) på hemmaplan.