Har råd att förlora med tio mål mot Polen

Publicerad 2020-01-14

GÖTEBORG. Slovenien körde över Schweiz.

Därmed är Sverige i praktiken klart för mellanrundan.

Blågult har nu råd att förlora med tio mål mot Polen.

Sveriges enda hopp att gå vidare med poäng till mellanrundan i handbolls-EM var att Schweiz besegrade Slovenien i kväll med åtta mål.

Men det var inte ens nära – över huvud taget.

Schweizarna var chanslösa. Man hängde med i en kvart, sedan drog slovenerna, utan att förta sig, ifrån: 13–6 blev 16–10 i paus och som mest hade man en sjumålsledning i andra halvlek innan Schweiz snyggade till siffrorna till 29–25.

Polen redan avsågat

Därmed är Slovenien, med Ljubomir Vranjes som förbundskapten, vidare till mellanrundan med två poäng som obesegrade i gruppen.

– Jag trodde redan före EM att vi kunde gå långt i den här turneringen, säger Vranjes.

Han menar att det finns mer att plocka ur laget.

– Vi har bevisat att vi är ett bra försvarslag. Jag vill gå in och styra lite mer i anfallsspelet. Vi kan spela bättre än vad vi har gjort. Men där är mycket energi i laget. Det är ett roligt lag att vara med, säger han.

Det innebär också att Sverige i praktiken är klart för mellanrundan (med noll poäng med sig förstås). Ja, nästan i teorin också.

Sverige har nämligen råd att förlora mot Polen med hela tio mål och ändå gå vidare. Ett Polen som dessutom är avsågat efter två raka förluster i gruppen.