van der Vaart stor matchhjälte

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-26

Tvåmålsskytt när decimerat Tottenham bortavann

Tottenham spelade med en man mindre stora delar av matchen.

Men skadeförföljde Rafael van der Vaarts två mål räckte för att hålla undan mot Aston Villa.

– Jag tog en chansning med honom, säger Harry Redknapp

Efter en svettig tilläggstid kunde Harry Redknapp och hans gäng fira segern som håller kvar Spurs i toppstriden.

Jermain Defoe fick rött kort efter en armbåge tidigt i matchen.

Kortet var hårt och många Spurs-fans trodde nog att det skulle kosta London-laget segern mot Villa.

Rafael van der Vaart hade nämligen gett Tottenham ledningen tidigt i matchen.

I andra halvlek skulle Aston Villa forcera mot ett decimerat bortalag. I stället kunde Tottenham kontra in matchavgörande 2-0.

Bale gjorde bort Villa-försvaret

van der Vaart hamnade i målprotokollet igen, men det var en viss Gareth Bale som gjorde bort hela Villas försvar med sin otroliga snabbhet och några fina finter innan bollen, efter mellanlandning hos Lennon, hamnade framför den holländske landslagsmannen.

Redknapp erkänner att han gamblade när han höll kvar skadeförföljde van der Vaart på plan.

– Jag tog en chansning med honom. När han blir trött så får han lätt en sträckning. Jag hade förmodligen kvar honom tio minuter för länge, säger tränaren till Daily Mirror.

Det skulle dock bli svettigt för Tottenham när Albrightons inlägg seglade förbi både anfallare, försvare och Gomes in i maskorna. Reducerat för Villa med åtta minuter kvar att spela.