Storlagen vidare i engelska ligacupen

Uppdaterad 2014-09-25 | Publicerad 2014-09-24

Det såg kämpigt ut i halvtid – men sedan löste storlagen avancemang i ligacupen.

Manchester City, Chelsea och Tottenham är vidare efter hemmavinster.

Manchester City lyckades inte få hål på Sheffield Wednesday i halvtid, men under de sista 45 minuterna exploderade hemmalaget.

Frank Lampard visade vägen i den 47:e minuten, och sedan öste hemmalaget på. Edin Dzeko och Jesus Navas tryckte in 2-0 och 3-0 på några minuter. I den 60:e minuten fick City straff och Kamil Zayatte åkte på rött kort i Sheffield Wednesday. Till slut vann City med 7-0.

Hyllade Lampard

Efter matchen hyllades mittfältsveteranen Lampard, som gjorde två mål, av Manuel Pellegrini.

– Han är en väldigt viktig spelare för oss, jag är glad att han är här, säger Citys tränare till Sky Sports som var nöjd med att målen trillade in:

– Det är viktigt att vi har fått igång produktionen. I de två senaste hemmamatcherna har vi haft problem med det, för laget är det väldigt viktigt.

Kalldusch på Stamford Bridge

Unge försvararen Kurt Zouma gav Chelsea ledningen i den 25:e minuten. Men bara minuter senare kvitterade Bolton överraskande genom Matthew Mills. I den 55:e minuten tryckte dock Oscar in 2-1 till Chelsea och efter det orkade inte Bolton komma tillbaka på Stamford Bridge.

”Spurs” i underläge

Formstarka Nottingham Forest, som leder Championship utan förlust, tog ledningen på White Hart Lane. Bollen spelades in från vänster och en omarkerad Jorge Grant lade enkelt in 1-0 till Nottingham.

Tottenham, som har inlett Premier League svagt, svarade dock med ett drömmål. Ryan Mason fick på ett kanonskott som satt högt i ena hörnet. ”Spurs” tog ledningen tio minuter senare genom Roberto Soldado och på stopptid fastställde Harry Kane 3-1.