David de Gea knackar på dörren men förbundskapten Vicente del Bosque fortsätter att ge 33-årige veteranen Iker Casillias förtroendet som förstemålvakt.

Det kanske han ångrar i dag.

Distansskott mitt i mål

Real Madrid-keepern stod för en rejäl blunder i skrällförlusten mot Slovakien i går.

Det var i den 17:e minuten som Juraj Kucka avlossade från distans. Ett skott som förvisso tog en lurig bollbana, men som likväl gick mitt i mål.

Casillas hamnade på fel fot, tappade balansen – och fick se bollen segla in i nätmaskorna.

– Bollen tog en märklig bana och jag tror att Iker blev lite ställd, säger Vicente del Bosque.

Tavlan är knappast den första Casillas stått för på senare tid.

Tuff period bakom sig

I sommarens VM radade han upp misstag och efter 0–5-debaclet mot Holland kritiserades han stenhårt av Diego Maradona som slog fast att Casillas insats var ”den sämsta han någonsin sett”.

Men i går såg 33-åringen ut att komma undan.

För i den 82:a minuten – efter att Spanien länge legat på för en kvittering – höll sig Alcacer Paco framme och mötte ett Jordi Alba-inlägg fram till 1–1.

Ett mål som lär ha fått Iker Casillas att pusta ut en aning.

Problemet: Fem minuter senare gav Miroslav Stoch spanjorerna en ny kalldusch och skallade in 2–1, matchens sista mål.

”Inte rättvist”

– Det är allt annat än ett rättvist resultat. Vi skapade mängder av chanser, de skapade bara ett par stycken. De hade tur, säger Atlético Madrid-försvararen Juanfran.

Han får medhåll av förbundskapten del Bosque.

– Vi hade väntat oss ett bättre resultat och jag tycker att vi förtjänade minst oavgjort, säger han.

Se Casillas tabbe här! (OBS! Extern länk)