PARIS. Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i målprotokollet efter veckans kritiserade insats mot Real Madrid.

Men det var inte helt utan komplikationer han spelade mot Saint-Etienne.

– Jag har ont i halsen och spelar på medicin, säger Ibrahimovic till Sportbladet.

Saint-Etienne är en favoritmotståndare för PSG de senaste åren, och för Zlatan brukar det också bi målkalas mot de gröna. Kvällen på Parc des Princes blev inget undantag.

Efter att Layvin Kurzawa gett hemmalaget ledningen i första halvlek utökade Edinson Cavani i början av andra, fint framspelad av Zlatan Ibrahimovic som tog en löpning på högerkanten och bröt in och serverade uruguayanen bollen.

Ombytta roller

I 67 minuten var rollerna ombytta, när Zlatan gav PSG 3–0 framspelad av Cavani. Det var hans sjunde mål på lika många matcher i ligan och hans 12:e någonsin mot Saint-Etienne.

Strax efter målet blev Zlatan utbytt, något som sällan händer på Parc des Princes, men som fick sin förklaring efteråt.

– I dag är jag sjuk. Jag har ont i halsen och spelar på medicin. Men jag kände att jag kunde starta säger Zlatan till Sportbladet.

Matchen slutade 4–1 till hemmalaget och PSG tar ett rejält kliv uppåt i tabellen, som man nu leder sju poäng före tvåan Angers.

För Paris Saint-Germain innebar resultatet ett fall framåt efter onsdagens hårt kritiserade insats mot Real Madrid, där inte minst lagets anfallstrio fått utstå låga betyg av både fransk press och sin tränare Laurent Blanc.

”Olika egenskaper”

– Det känns bra. Det var ett bra resultat, alltid viktigt att vinna direkt efter, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Efter dagens insats ligger svensken tvåa i den franska skytteligan, efter Marseilles Michy Batshuayi, tillsammans med Edinson Cavani, som också har gjort sju mål.

Laurent Blanc menar att insatsen mot Saint-Etienne bekräftar att PSG är på rätt väg offensivt med Zlatan, Cavani och Angel di María.

– Den här matchen visar att de tre är kompatibla, för att de har olika egenskaper, säger Blanc.

Till italiensk tv säger Zlatan, på frågan vad han tycker om kritiken i franska tidningar:

– Jag förstår inte franska, så det betyder inget för mig.