Publicerad 2013-03-27

Liverpool-stjärnan i blåsväder efter VM-kvalmatch

Luis Suarez, 26, har många fina fotbollskvalitéer.

Men i tisdagens VM-kval visade Uruguays stjärnforward även prov på boxningskunskaper.

Under en hörna delade han ut en knytnäve – mitt i Chile-försvararen Gonzalo Jaras ansikte.

VM-kvalet i Sydamerika är i full gång och under natten mötte hemmastarka Chile ett Uruguay som gått knackigt.

Chilenarna vann säkert med 2-0, tog sig förbi Uruguay i tabellen och klättrade upp till en fjärdeplats.

Men det var en viss Liverpool-stjärna som återigen drog till sig blickarna och stal rubrikerna.

Det var i matchens första halvlek, i den 34:e minuten, som Suarez bokstavligen slog till.

Kan straffas av Fifa

Vid en hörna för Uruguay markerades Luis Suarez hårt av Chiles Gonzalo Jara – vilket inte uppskattades av Suarez.

På tv-bilderna ses hur Liverpool-anfallaren delar ut en knytnäve, rätt i ansiktet på Jara.

Hörnan resulterade sedermera i en misstänkt boll över linjen, men domaren valde att fria.

Domaren missade Suarez knytnäveslag, men varnade spelaren senare under matchen för protest.

Faran är dock inte helt över för 26-årige Suarez – enligt brittiska The Guardian riskerar anfallaren att stängas av Fifa efter attacken på Jara.