Ramos sågar domaren efter det röda kortet

Uppdaterad 2013-02-18 | Publicerad 2013-02-17

Mittbacken: "Visas ut för att jag heter Sergio Ramos"

Real Madrids mittback lyckades med konstycket att göra mål, dra på sig två gula kort och bli utvisad på fem minuter.

Efter det röda kortet i derbyt mot Rayo Vallecano var spanjoren rejält förbannad över domsluten – och menar att han straffas extra hårt på grund att sitt rykte.

– Det är enkelt att visa ut Sergio Ramos, säger han till spanska AS.

20-årige Álvara Morata var den stora överraskningen i José Mourinhos startelva när Real Madrid besegrade Rayo Vallecano med 2-0 på söndagskvällen.

Succédebuten till trots – Morata fick ändå stå i skuggan när mittbacken Sergio Ramos hamnade i blickfånget efter sin utvisning.

"Inte den som gör något elakt"

I den 12:e matchminuten höll sig försvararen framme för att nicka in Mesut Özils frispark fram till 2-0.

När klockan stod på 16:30 fick han syna sitt första gula kort efter en lätt handpåläggning på Rayos Leonardo Carrilho.

– Domaren måste kunna läsa situationen. Mitt första kort är helt orättvist. Du ska inte behöva lämna laget med tio man för något sådant, säger Ramos till AS.

En halv minut senare täckte han ett inlägg med armen – varpå domaren skickade upp det gula kortet för andra gången.

Det var Ramos 12:e röda kort i La Liga – som efter matchen hävdade att domarna har ett ont öga till just honom.

– Jag skadas av situationen. Det är inte normalt för mig att att bli utvisad inom två minuter. Jag är inte den som tacklas hårt eller gör något elakt, säger mittbacken.

"Vi förtjänar de bästa domarna"

Senast just Sergio Ramos fick syna det röda var i cupmatchen mot Celta Vigo den 9 januari, också då efter två gula kort.

– Det är enkelt att visa ut Sergio Ramos. Det är oroande, säger Ramos.

Utvisningen innebar samtidigt att 1-0-målskytten Álvara Morata byttes ut. Men Real Madrid lyckades hålla undan och vinna matchen med 2-0.

Efter matchen gick Ramos till attack mot stora delar av den spanska domarkåren.

– Det sårar mig att lämna mina lagkamrater i underläge och att laget tvingas göra byten. Spansk fotboll förtjänar de bästa domarna för vi har det bästa spelarna, säger Ramos.

Real Madrid har nu 16 poäng upp till serieledarna Barcelona vid lika många spelade matcher. Fyra poäng skiljer upp till Atlético Madrid på andraplatsen.