Dagens namn: Maurits, Moritz

”I de här matcherna man ska göra mål”

Uppdaterad 2011-08-07 | Publicerad 2011-08-06

Zlatan bakom Milans första titel

PEKING/STOCKHOLM. Milan fick en drömstart på säsongen och säkrade den italienska supercuptiteln efter 2-1 mot Inter i Peking,

Zlatan Ibrahimovic gjorde 1-1-målet innan Kevin-Prince Boateng gled in 2-1 och ordnade säsongens första titel.

– Det är i de här matcherna man ska göra mål, säger Zlatan exklusivt till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovics och Milans målsättning med säsongen är att vinna alla titlar som går att vinna. Det förklarade svensken i veckan i en exklusiv intervju med Sportbladet.

”Ska försöka vinna allt”

– Vi ska försöka vinna allt, sade 29-åringen.

Efter säsongens första match lever fortfarande den drömmen. Zlatan Ibrahimovic blev själv en av hjältarna när Milan säkrade den italienska supercup-titeln efter 2-1 mot Inter.

Wesley Sneijder öppnade visserligen målskyttet för Inter när han vackert skruvade in en frispark efter 22 minuter. Men i andra halvlek skulle också Ibrahimovic presentera sig för publiken i Peking – med god hjälp av sina lagkamrater.

Robinho slog en boll i djupet till Clarence Seedorf som holländaren tog emot på bröstet. Bollen såg först ut att sticka ifrån veteranen men holländaren hann i kapp och lyfte en passning perfekt mot Zlatan Ibrahimovic som störtade in i straffområdet. Där gjorde 29-åringen inget misstag utan slängnickade in 1-1.

Efter 69 minuter kom sedan avgörandet. Alexandre Pato kom fri på djupet men avslutet tippades i stolpen av Inters målvakt Julio Cesar. Kevin-Prince Boateng hann dock först på returen och kunde glidtackla in segermålet.

”Vi har vinnarmentaliteten”

– Vi började mindre bra men vi kom tillbaka, vi har vinnarmentalitet i Milan. Jag är glad, det var en viktig match att vinna, säger Ibrahimovic till Sportbladet.

Sportbladet, som var enda svenska tidning på plats, pratade en lång stund helt på egen hand med en tydligt avslappnad Zlatan.

– Det är viktigt att börja säsongen bra så detta var en skön seger.

Ditt mål, det var skönt, du såg väldigt glad ut?

– Ja, det kändes bra, det är i de här matcherna man ska göra mål.

Seger ger Milan en drömstart på den nya säsongen och Zlatan Ibrahimovic stod en stark insats. Svensken spelade hela matchen, bjöd på flera delikatesser och såg både pigg och motiverad ut. 29-åringen utsågs också till matchens bäste spelare.

Fotnot: Läs mer i morgon i Sportbladets intervjuer med Zlatan och de andra i Milan.