Firade likt en ligatitel – klara för finalen

Uppdaterad 2014-05-13 | Publicerad 2014-05-12

Stormade planen – men inget klart

Queens Park Rangers är i play off-final till Premier League.

Fansen på Loftus Road firade som laget redan gått upp med en klassisk "pitch invasion" efter segern mot Wigan.

Men först väntar Derby på Wembley.

Det var stora gläjdescener på "The Loft" när skuldansatta QPR lyckades kvalificera sig för play off-final till Premier League.

Första holmgången mellan Wigan och QPR slutade 0-0 och returmötet blev dramatiskt.

Wigan fått en drömstart när James Perch satte 1-0 efter nio minuter. Charlie Austin kunde kvittera på straff i 73:e minuten och tog matchen till förlänging.

I klassiskt, brittiskt hällregn, avgjorde sedan Charlie Austin på övertid när han gjorde 2-1, fem minuter in i förlängningen.

– Totalt sett var det en fantastisk insats. Vi visade mycket karaktär, underbar karaktär, säger QPR-tränaren Harry Redknapp till Sky Sport.

Final den 24 maj

Wigan kämpade febrilt för en kvittering men Harry Redknapps mannar kunde hålla ut och på slutsignalen stormade fansen planen – precis som Manchester Citys supportrar gjorde under söndagen när laget vann ligatiteln.

Skillnaden är att QPR inte har vunnit något ännu.

Först väntar final på Wembley där Londonlaget ställs mot Derby, som besegrade Brighton över två matcher med 6-2.

– Vi har en stor match att se fram emot nu mot Derby. Steve (McClaren, tränare, Derby) är där, det är ett bra lag och det kommer bli en intressant match, säger Redknapp.