Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-14

Visade att formen är på väg hemma mot Tottenham

VISAR FORM Johan Elmander övertygade hemma mot Spurs.

Från iskall till glödhet – på en match.

Boltons Johan Elmander visade storform mot Tottenham i FA Cupen och låg bakom det mesta i anfallsväg.

– Elmander ska ha mycket cred för målet. Han visar vilket fantastiskt spelsinne han har, säger förre Englandsproffset Anders Limpar i Viasat Fotboll efter 1-1-matchen.

Följ ämnen

Johan Elmander har inte haft det lätt i Bolton.

Svensken kämpade först under Gary Megson, som ensam target men utan uppbackning från medspelare och hamnade till slut i Megsons frysbox. Sedan tog Burnleys förre tränare och förre Bolton-spelaren Owen Coyle över laget i januari, berättade att han fortfarande trodde på Elmander – och under söndagen gav svensken Coyle rätt.

Låg bakom 1-1-målet

Johan Elmander var fullständigt lysande i Boltons 1-1-match mot Tottenham hemma. Han spelade 90 minuter, styrde hela anfallsspelet och visade tendenser från den spelare som var så dominant i Toulouse.

Sedan låg han också bakom 1-0-målet. Elmander fick bollen på djupet till höger i straffområdet, och trots obalans frispelade han Kevin Davies snett inåt bakåt som inte gjorde något misstag ren framför mål.

Omspel väntar i London

– Elmander ska ha mycket cred för det målet, han gör det otroligt bra, säger Anders Limpar i Viasat Fotboll.

– Han visar vilket fantastiskt spelsinne han har.

Tottenham tog dock över matchen i andra halvlek, kvitterade genom Jermain Defoe och laget hade även två skott i ribban och en missad straff av Tom Huddlestone.

Något Limpar reagerar över.

– De skickar fram den spelare som är sämst i hela den första halvleken. Han har inget självförtroende. Klart han missar, säger han om straffskytten.

Matchen slutade 1-1, och omspel väntar på White Hart Lane i norra London om en och en halv vecka.