Och godkänd debut för Elm

Heerenveen vann utan att förta sig.

Och Viktor Elm gjorde debut.

Med att spela 90 minuter.

Det är bara en månad sedan Viktor Elm blev proffs i Holland. Men förtroende från coachen verkar han ha. I dag spelade Kalmariten från start till mål när hans Heerenveen besegrade Feyenoord med 3-1.

Elm svarade inte själv för varken skandaler eller succér, men gjorde en gedigen premiär när Heerenveen tog sin nionde seger för säsongen.

Snabb ledning

Heerenveen tog ledningen redan efter fem minuter. Kristian Bak Nielsen nickade in en hörna och hemmalaget kunde slappna av något, tills Feyenoord kvitterade sju minuter innan pausvilan. Men Heerenveen svarade snabbt. Danijel Pranjic satte 2-1 bara fem minuter senare.

I den andra halvleken var Elms lag det bättre. Arnar Smarason gjorde avgörande 3-1, men segersiffrorna kunde ha blivit betydligt större.