Publicerad 2017-12-09

Marko Arnautovic har gjort sitt första mål i West Ham-tröjan.

Det gav tre poäng i Londonderbyt mot Chelsea – där Antonio Conte nu ger upp ligaguldet.

– När du startar en säsong så här är det omöjligt att tro att du är med i titelstriden, säger han.

I tisdags spelade Chelsea ”bara” 1–1 hemma mot Atlético Madrid i den sista gruppspelsmatchen i Champions League, och tappade därmed förstaplatsen till Roma.

I lördagens Londonderby i Premier League mot nästjumbon West Ham skulle Antonio Contes lag studsa tillbaka till vinnarspåret, men det gick sådär.

Arnautovic första mål

Redan efter sex minuter gav Marko Arnautovic hemmalaget ledningen. Anfallaren väggspelade sig då fram innan han placerade in 1–0 med vänstern.

Målet var Arnautovic första i West Ham-tröjan, och i andra halvlek borde han ha fått en straff med sig.

Bollen fastnade då på danske Andreas Christensens hand när Arnautovic skulle ta sig förbi i straffområdet. Domaren, positionerad strax bakom, valde dock att fria.

Inget skott på mål

Resten av matchen blev sedan en enda lång Chelsea-press. Men trots stort bollinnehav och försök på försök att bryta igenom så lyckades man inte få in bollen.

Faktum är att man inte hade ett skott på mål i andra halvlek.

I stället tog krislaget West Ham sin blott tredje ligaseger för säsongen och den första på två månader, medan Chelsea åkte på sin fjärde förlust.

Conte räknar bort ligasegern

De är nu elva poäng bakom serieledande Manchester City med en match mer spelad, något som gör att tränaren Antonio Conte mer eller mindre ger upp ligaguldet.

– Att prata om titelstriden efter en förlust är lite konstigt, den tredje förlusten på 16 matcher. När du startar en säsong så här är det omöjligt att tro att du är med i titelstriden, säger italienaren på presskonferensen efter matchen.

Med en match mer spelad än övriga lag är nu West Ham på 18:e plats i en tajt bottenstrid. Chelsea å sin tur riskerar att tappa tredjeplatsen till Liverpool.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se