Neymar skadad i Barcelonas kross

Publicerad 2014-09-21

Landade på ryggen

Neymar, 22, fick lämna planen när Barcelona krossade Levante med 5-0.

Fixstjärnan skadade sig i andra halvlek och blev utbytt – något brassen inte verkade helt nöjd med.

– Han fick en smäll på foten, säger tränaren Luis Enrique.

Barcelona går som tåget i La Liga.

Och laget leds fortsatt av Lionel Messi, som fortsätter att assistera sina lagkamrater med målgivande passningar.

– Han är en unik spelare. Han gör fantastiska passningar och du kan se att hans lagkamrater har lärt sig det, säger Barcelonas tränare Luis Enrique enligt klubbens twitterkonto.

I den 34:e matchminuten slog Messi en djupledsboll till Neymar som rundade Levantes målvakt och sköt in 1-0.

Messi brände straff

Åtta minuter senare fick Messi själv chansen att göra 2-0 på straff efter att ha blivit kapad i straffområdet. Hemmalaget straffades dessutom extra hårt i och med att försvararen Loukas Vyntra blev utvisad för sitt krokben på argentinaren.

Anfallsstjärnan hade dock felkalibrerat siktet från elva meter och dunkade skottet hårt utanför målramen.

Bättre lycka hade Ivan Rakitic när han läckert tryckte in bollen på halvvolley strax före paus – kroatens första balja i Barcelonatröjan.

– Äntligen mitt första mål, tack gode gud. Grabbarna i laget hade redan börjat att skämta om det, säger Rakitic efter matchen.

Bara några minuter in i andra halvlek drog nog många Barçasupportrar ett djup andetag när Neymar landade illa på sin rygg, efter en duell med Levantes Pedro Lopez. Brassen, som bröt en ryggkota i VM, blev liggandes ett tag men kunde ta sig till avbytarbänken för egen maskin.

Barcelona historiska

Barcelona valde dock att inte ta några risker och bytte ut Neymar – något 22-åringen inte verkade uppskatta.

– Neymars byte? Han stukade foten för ett tag sedan och den fick sig en smäll, därför tog vi beslutet att plocka av honom. Det är ingen större fara med honom, säger Luis Enrique.

I andra halvlek fortsatte showen bland storstjärnona i Barcelona. Sandro Ramirez gjorde 3-0, Pedro 4-0 och Messi avslutade målfyrverkeriet med en läcker lobb i den 77:e minuten.

Ett obesegrat Barcelona toppar tabellen på 12 poäng och har heller inte släppt in något mål i ligan på fyra matcher, en historisk notering i La Liga.

Levante å sin sida har det inte helt lätt. Valencia-klubben ligger sist i La Liga, har 0-10 i målskillnad och senaste ligamålet kom den 10 maj.