Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-05

Krossade Arsenal med 3–1 i den andra semifinalen

Manchester United visade mästarklass på Emirates Stadium – och körde över Arsenal fullständigt.

Efter uppvisningen ligger vägen öppen till andra raka Champions League-titeln.

Arsenal fick sämsta tänkbara start på Emirates Stadium. När unge ytterbacken Kieron Gibbs halkade i straffområdet och gav Ji Sung Park läge att chippa in 1–0, hade det bara gått åtta minuter.

Redan där kopplade United ett ordentligt grepp om semifinalen, eftersom laget hade 1–0 att gå på från första mötet.

Bara tre minuter senare kom så knocken. Cristiano Ronaldos frispark från 25 meter såg långt ifrån otagbar ut, men bollen smet in vid Almunias vänstra stolpe.

Snabb kontring

Kort därefter hade Wayne Rooney ett farligt distansskott, som dock Arsenalkeepern lyckades styra undan.

Ett chockat Arsenal försökte sedan lyfta upp spelet och skapa tryck mot Uniteds mål – utan att lyckas.

I den andra perioden jagade hemmalaget en reducering, medan United låg på kontring. 3–0 till Manchester kom också på en blixtsnabb spelvändning. Cristiano Ronaldo stötte in bollen från nära håll, efter magnifikt förarbete av Ji Sung Park och Wayne Rooney.

Arsenal fick ett tröstmål i den 76:e minuten, då Robin van Persie drog in 1–3 på straff. Darren Fletcher, som orsakade straffen, fick rött kort för förseelsen och missar alltså finalen i Rom.

Mot andra raka titeln

Där väntar antingen Chelsea eller Barcelona. United vann ju mot just Chelsea i fjol – efter straffar – och kan alltså ta hem titeln två år i rad.

Ingen klubb har tidigare lyckats med den bedriften i Champions League.

Säsongerna 1988/89 och 1989/90 tog Milan hem Europacupen två år i rad, efter att ha först slagit Steaua Bukarest och därefter Benfica.