Uppdaterad 2011-04-28 | Publicerad 2011-04-27

Slog decimerat Real i första semifinalen

Oavgjort i ligan och förlust i cupfinalen.

På onsdagen kom Barcelonas revansch.

Laget är nära final i Champions League efter att Leo Messi avgjort den första semifinalen mot Real Madrid med två mål.

Barcelona tog revansch för cupfinalen och skaffade sig ett drömläge inför returen i Champions Leagues semifinal – tack vare Leo Messi. Superstjärnan blev stor hjälte i 2-0-segern i Madrid.

Drömmål av Messi

Det första målet kom efter 76 minuter. Inhopparen Ibrahim Afellay kom loss på kanten och spelade in till en framstörtande Messi som slog in 1-0 mellan benen på Iker Casillas. I den 87:e minuten kom sedan målet som kan ta Barça till CL-final.

Leo Messi visade upp hela sitt register när han på egen hand rann igenom Real-försvaret och placerade in 2-0 i det bortre hörnet. Två blytunga mål för Barcelona som tvingar Real till en rejäl offensiv på bortaplan.

– Det är ett viktigt steg men vi har ett steg kvar för att komma till final, säger Barcelonas manager Pep Guardiola.

Spanjoren hyllade samtidigt Messi för insatsen.

– Vid 23 är han den tredje bäste målskytten i klubbens historia. Det är otroligt, säger managern Pep Guardiola till AP.

Eftersnacket i Madrid lär dock präglas av en annan sak. Laget fick en man utvisad för fjärde El Clásico i rad när Pepe såg rött i den andra halvleken.

Mourinho och Pepe utvisad

Mittbacken kom upp med dobbarna mot Dani Alves men utvisningen var hård.

Managern José Mourinho visades ut för protest och med en man mer kunde alltså Barcelona avgöra matchen.

– Vi förtjänade att vinna i dag. Vi ville spela fotboll och de ville det inte, trots att de spelade hemma och hade pressen på sig att attackera eftersom de måste åka till Camp Nou sen. Men de försökte inte spela fotboll, säger Barcelonas Gerard Pique i Viasat Fotboll.

Hade det varit annorlunda utan det röda kortet?

– Det vet man aldrig, jag jag tycker att det röda kortet var rätt. Han tacklade hårt och det var smärtsamt för Alves. Efter det var det en till situation med Marcelo mot Pedro som också borde ha varit rött kort men domaren såg inte det. När du spelar som de gör får du spela med tio man.

Nu pekar mycket på en final mellan Barcelona och Manchester United i Champions League om inte Real kan åstadkomma en bragd på bortaplan. De tvingas samtidigt spela utan både Pepe och Sergio Ramos som är avstängda.