Historisk Zlatan sköt PSG vidare

Uppdaterad 2013-11-28 | Publicerad 2013-11-27

PSG till åttondelsfinal i Champions League

PARIS/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic firade sin 100:e Champions League-match med att bli historisk.

Supersvensken tangerade målrekordet i turneringens gruppspel – och sköt PSG till åttondelsfinal.

– 100 matcher är ganska mycket men jag har ändå inte vunnit det, säger Zlatan.

Paris Saint-Germain kan bli klart för åttondelsfinal i Champions League i kväll. Och laget fick en drömstart mot grekiska Olympiakos. I den sjunde minuten satte hemmalaget 1-0 och det var Zlatan Ibrahimovic som gjorde det. Supersvensken gör sin 100:e Champions League-match och efter åttonde målet i turneringen tangerar han målrekordet.

Ruud van Nistelrooy gjorde åtta mål 2004. Fillippo Inzaghi och Hernan Crespo mäktade med lika många två år tidigare.

Zlatan utbytt och hyllad

Cristiano Ronaldo tangerade rekordet förra omgången, men kommer inte kunna gå upp i ensam ledning i kväll eftersom han är skadad.

Zlatan hade dock ett bra läge att gå upp i ensam ledning när han sköt en stenhård frispark i början av den andra halvleken men målvakten lyckades rädda. PSG fick Marco Verratti utvisad i den andra halvleken efter att han dragit på sig sitt andra gula kort.

Ibrahimovic byttes ut i den 78:e minuten till stående ovationer. Då kom kvitteringen efter att Constantinos Manolas satte 1-1 ur solklar offside-position två minuter senare.

”Ganska mycket men ändå inte vunnit”

PSG var vidare i Champions League trots det oavgjorda resultetet, men i den 90:e minuten satte Edison Cavani segermålet på Parc des princes.

– I kväll spelar jag precis som jag gillar att spela. Jag rörde mig runt, fick mycket boll, styrde spelet, hade en bra balans mellan att hjälpa till i försvaret och att ändå hålla mig uppe, säger Zlatan till Sportbladet.

Hur mycket betyder det för dig att tangera målrekordet?

– Det är inget jag går och tänker på och det är inget jag kämpar för. Jag behöver inget sådant för att bekräftelse.

Hur långt kan PSG gå i Champions League?

– Vi får se. Vi är ett bra lag och vi kämpar och vi utvecklas, men ju längre vi går desto svårare blir det så klart. Vi tränar på och så får vi se hur långt det räcker. Vi förbereder oss och det är de här matcherna vi vill spela.