Uppdaterad 2011-04-10 | Publicerad 2011-04-09

Visade orutin – då avgjorde 38-åringen

Det var rutinen mot nykomlingen när Norrköping gästade Gefle.

Det slutade med att 38-årige Hasse Berggren blev matchhjälte efter två nybörjarmisstag av ”Peking”.

Efter 2-0 mot Gais i premiären var det positiva tongångar hos nykomlingen IFK Norrköping. Men i matchen mot Gefle syntes det vilket lag som är nytt i högsta serien.

Bjöd på en straff

Efter elva minuter bjöd nyförvärvet Bobbie Friberg da Cruz Gefle på en straff när han klumpigt gjorde ner Dragan Kapcevic i straffområdet. Daniel Theorin gjorde inget misstag från elva meter när han placerade in 1-0.

– Det är inget snack. En solklar straff. Jag står 50 meter därifrån men den känns ändå solklar, säger Theorin i Canal Plus.

Astrit Ajdarevic, som låg bakom det mesta hos Norrköping, skickade sedan långskott på långskott men fick inte hål på Mattias Hugosson i Gefles mål. Till sist gick ändå målvakten bort sig – men då kom nästa nybörjarmiss.

”Känns rätt gött”

Shpetim Hasani fick stå sopren i straffområdet och möta ett inlägg med pannan. Hugosson gick helt fel och Hasani kunde nicka bollen mot det öppna målet. Men träffen blev usel och Hugosson hann vända och enkelt ta in den studsande bollen i skopan.

Med bara två minuter kvar avgjorde istället Gefle definitivt matchen med 2-0 genom en minst sagt rutinerad herre. 38-årige Hasse Berggren kom fri och placerade snyggt in 2-0 över målvakten.

– Det känns rätt gött. Framförallt de tre poängen är ju otroligt viktiga, säger Berggren till Canal Plus.