Ny tung skada – och en jättetavla

Uppdaterad 2011-09-22 | Publicerad 2011-09-21

Milans mardröm fortsätter

Här fortsätter Milans mardröm utan skadade Zlatan Ibrahimovic.

Christian Abbiati gav bort två poäng genom en jättetavla i 1-1-matchen mot Udinese samtidigt som Alexandre Pato blev skadad.

Nu har laget stora anfallsproblem inför ligamatchen mot Cesena i helgen och CL-mötet med Viktoria Plzen om en vecka.

Zlatan Ibrahimovic och Robinho saknades på grund av skador för Milan som hade veteranen Filippo Inzaghi på bänken mot Udinese. Då kom nästa riktigt tunga avbräck.

Redan efter 21 minuter tvingades Alexandre Pato linka av matchen skadad. Stephan El Shaarawy ersatte men lyckan vände inte till en början.

18-åring räddade en poäng

Bara åtta minuter senare bjöd istället målvakten Christian Abbiati på en supertavla. 34-åringen skulle bara skopa in ett löst inspel men slarvade, relativt ostörd, och tappade bollen rakt ut. Där dök Antonio Di Natale upp, snodde bollen och lade in 1-0 i öppet mål.

I andra halvlek kom ändå ett litet lyft. Med Inzaghi kvar på bänken klev inhopparen El Shaarawy fram och räddade en poäng.

18-åringen frispelades på kanten av Antonio Cassano och placerade in kvitteringen via den bortre stolpen. Abbiati revanscherade sig sedan till viss del med två kvalificerade räddningar i slutminuterna.

Inzaghi in i slutminuterna

1-1 är ändå ett tungt resultat för Milan som inlett ligan svagt med 2-2 mot Lazio och 1-3 mot Napoli innan. Nu väntar också ligaspel med Cesena i helgen och Champions League mot Viktoria Plzen nästa onsdag – för ett Milan lamslaget av skador.

Då kan inte heller Inzaghi vara med då tränare Massimiliano Allegri valde att inte registrera 38-åringen för Europaspel. Inzaghi kom in i den 84:e minuten mot Udinese men hann inte mycket mer än att förgäves skrika efter straff på tilläggstid.