Duplantis på derbyt – hälsade på Zlatan

Milan sänkte rivalen Inter med sent mål

Publicerad 2024-09-22 21.02

Armand Duplantis, 24, var på plats på derbyt mellan Inter och Milan.

Han dök upp på arenan och hälsade på Zlatan Ibrahimovic – och fick se Milan vinna en rysare med 2–1.

Tillsammans med flickvännen Desiré Inglander och den norske friidrottsstjärnan Karsten Warholm dök Armand Duplantis upp i Milano.

I ett inlägg på Milans Instagram-konto skickade han en hälsning till klubbens supportrar inför söndagskvällens derby mot Inter.

– Jag är så taggad på matchen i kväll. Nu kör vi, säger Duplantis.

Poserade med Zlatan

Väl på plats syntes han hälsa och posera för bilder tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, som numer är senior rådgivare i Milan.

Milan, som har haft en trög start på säsongen, inledde derbyt bäst och tog ledningen genom Christian Pulisic i den tionde minuten.

Men Inters Federico Dimarco kvitterade och det blev länge ett ställningskrig mellan de två lokalrivalerna.

Ovan hjälte

Men i matchens slutskede skulle det avgöras – och det var en ovan målskytt som klev fram.

Mittbacken Matteo Gabbia, fostrad i Milan, nådde högst på en perfekt slagen frispark och nickade in slutresultatet 2–1 i den 89:e minuten.

Segern och de tre blytunga poängen gör att Milan avancerar sex placeringar i Serie A-tabellen. Nu är man på åttonde plats med åtta poäng, lika många som just Inter.