Dagens namn: Elise, Lisa

Historiskt mål – efter 4 minuter

Publicerad 2011-04-04

Özcan Melkemichel var stensäker när han innan matchen fick frågan vem som skulle göra Syrianskas historiska första mål:

– Peter Ijeh.

Efter 191 sekunder hade han fått rätt.

Nervös nykomling? Nja, inte direkt. Syrianska öppnade matchen inspirerat och gjorde mål redan efter tre minuter och 21 sekunder. Att det var just Peter Ijeh som gjorde det historiska första allsvenska målet för klubben var ingen högoddsare.

Storstjärnan Ijeh var lagets bästa målskytt förra säsongen med sina 17 mål och han har även en allsvensk skytteligatitel på meritlistan från 2002 när han gjorde 24 stycken för Malmö FF.

Tippade Ijeh

Att tränaren Melkemichel tippade på nigerianen innan matchen var därför naturligt.

– Haha, så han sa mitt namn? Okej, sa Ijeh med ett skratt till Canal Plus när han fick höra om sin tränarens ord.

Nigerianen var också nära att bli tvåmålsskytt i början på den andra halvleken när han träffade stolpen.

– Med lite mer flyt hade vi gjort 2–0 och då tror jag vi hade stängt matchen, säger Suleyman Sleyman.