Vann den avgörande matchen mot Sheffield U

Jubel efter målet som tog Burnley till Premier League.

1–0 mot Sheffield United på Wembley, tog ”The Clarets” till Premier League.

– Vi har ett härligt äventyr att se fram emot, säger Burnleys manager Owen Coyle.

Den kallas för 700 miljonersmatchen, mötet som avgör vilket lag som tar steget upp från The Championship till Premier League.

Inte undra på att Burnley firade rejält efter 1–0-segern mot Sheffield United.

Stor matchhjälte mot Sheffield United blev Wade Elliott, som sköt 1–0 i den 13:e minuten.

Skrev fotbollshistoria

Burnley hade sedan flera jättelägen att punktera matchen med ett 2–0-mål. Islänningen Joey Gudjonsson missade till exempel ett vidöppet mål i den 66:e minuten.

Ett hårt tillbakapressat Sheffield United var dock aldrig riktigt nära att kvittera Burnleys ledning.

Förutom det ekonomiska lyftet som uppflyttningen innebär, skrev Burnley lite modern fotbollshistoria i och med segern.

”The Clarets” åkte ut högsta ligan 1976 och har inte varit tillbaka sedan dess. Klubben har alltså aldrig tidigare spelat i Premier League.