Uppdaterad 2022-09-02 | Publicerad 2022-09-01

Elfsborg har det tungt i allsvenskan.

Nu är laget också utslaget ur svenska cupen – av division 1-laget Oskarshamn.

– Det är katastrof, säger Per Frick till Borås Tidning.

Elfsborg har nio raka matcher utan seger i allsvenskan. Trots att laget gjort 34 mål, fjärde flest i allsvenskan, ligger Elfsborg på tionde plats i tabellen. I svenska cupen kom ytterligare ett tungt bakslag.

Oskarshamn, som ligger på 13:e plats i division 1 Södra, stod för en stor skräll när de tog sig vidare till gruppspel. Kgotso Masangane gav Oskarshamn ledningen i den 27:e minuten på hemmaplan. Elfsborg jagade en kvittering, men i den 84:e minuten åkte Emmanuel Boateng på ett rött kort efter en ful smäll.

Matchen slutade 1–0 och Elfsborg är därmed utslaget ur cupen.

– Det är katastrof. Det här var en match för nästa år. Nu får vi en lång försäsong istället och får försöka komma bättre förberedda då än vad vi var i år. Jag har varit i svackor med den här klubben förut. Nu är vi i en sådan igen då vi inte får till det. Och det är klart att det är jobbigt, säger Per Frick till Borås Tidning.

PLUS: Allsvensk panel: Så slutar guldstriden

Emmanuel Boateng fick rött kort

Hammarby vidare

Hammarby var också pressat i sin match mot Nyköping. ”Bajen” tog visserligen ledningen redan efter åtta minuter när Mats Fenger satte en straff. Sju minuter in i andra halvlek kom 2-0 efter ett självmål från hemmalaget.

Men lagkaptenen Enis Ahmetovic tände Nyköpings hopp när han satte reduceringen i 77:e minuten. Hemmalaget var heller inte chanslöst i slutet av matchen och hade några halvchanser för en kvittering. Men matchen slutade 2-1 och Hammarby är därmed vidare till gruppspel i svenska cupen.

– Det blir lite nerver och de tar fram det de har. Då blir det ofta tryck och lite skakigt bakåt, säger Fredrik Hammar till C More.

Djurgården vann sin match mot Örebro Syrianska enkelt. Debutanten Alexandros Garcia Tsotidis satte 1–0 i den första halvleken. I andra kunde Besard Sabovic och Emmanuel Banda sätta tvåan och trean, båda på straff.

Även Sirius tog sig vidare efter två mål av Christian Kouakou mot Sandviken. Även IFK Norrköping vann sin match mot Täby med 2–0.

PLUS: Lönelista: Så mycket tjänar spelarna i allsvenskan