Galna showen från City-duon

Publicerad 2018-02-10

Målkungen Sergio Agüero och assistkungen Kevin de Bruyne är en farlig kombo.

I mötet med Leicester stod Manchester City-spelarna för fyra mål respektive tre framspelningar.

Segern innebär att Pep Guardiolas mannar nu har tagit 23 vinster på 27 ligaomgångar.

Knappt hade matchen dragit igång innan City hade nätat. Kevin de Bruyne levererade ett inlägg till Raheem Sterling som gjorde 1–0 bakom Kasper Schmeichel efter tre minuters spel.

Leicester hade inte speciellt mycket av spelet och därför kom kvitteringen smått överraskande. Jamie Vardy lurade bort hela City-försvaret, inklusive nyförvärvet Aymeric Laporte.

Bäst i Europa

De Bruyne var inte färdig med assisterandet. I den 48:e minuten serverade belgaren bollen till Sergio Agüero som lade in den i öppet mål. Kort därefter var det dags för samma duo igen, denna gången smet argentinarens skottet in vid Schmeichels högra stolpe.

Tre framspelningar innebär att De Bruyne har gjort 77 assist i Europas topp-fem-ligor sedan debuten i Werder Bremen 2012. Det är fler än någon annan spelare, med Lionel Messi tätt bakom på 76.

Agüero fyramålsskytt

Agüero var inte heller klar och fullbordade sitt hattrick i den 77:e minuten när han påpassligt bröt en boll från Schmeichel och chippade in 4–1 bakom dansken. I slutskedet stod han dessutom för en riktig delikatess när han dundrade in 5–1 från distans.

Krossen innebär att City nu har skrapat ihop 23 vinster och 72 poäng. Tvåan United återfinns inför söndagens möte med Newcastle 16 poäng bakom.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se