Rory Delaps inkast sänkte Arsenal

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-24

Stoke vidare i FA-cupen efter klar hemmaseger

Stoke bjöd Arsenal på en riktig stjärnsmäll i FA-cupen.

Ett patenterat Rory Delap-inkast i den andra minuten ledde fram till 1-0 och gav laget momentum.

Sedan trummade hemmalaget på och vann med 3-1.

– Mina inkast hjälper när de fungerar, säger Delap till Viasat Fotboll.

Storlagen trillar ur FA-Cupen en och en.

Manchester United åkte ut hemma mot Leeds, Liverpool rök borta mot Reading – och nu var det Arsenals tur att gå på en mina.

”Inkasten hjälper”

I FA-Cupens fjärde omgång borta mot Stoke tvingades tränare Arsène Wenger nämligen se laget förlora med 3-1, och det var inkastfenomenet Rory Delap som lade grunden till segern.

– Det var viktigt för oss. Nyckeln till segern var samma som alltid med Stoke. Att jobba hårt och hjälpa varandra. Och mina inkast hjälper när det funkar, som i dag, säger Delap efter matchen.

Öppnade blixtsnabbt

Matchen var en dryg minut gammal när Delap tog sats till höger, kastade bollen stenhårt mot främre stolpen där Ricardo Fuller dök upp och nickade in 1-0.

Ett b-betonat Arsenal kvitterade sedan då Denilson drog till från 20 meter och bollen touchade på en Stoke-försvarare och gled förbi Tomas Sörensen i målet, men hemmalaget skulle resa sig igen.

Fuller nickade in 2-1 på ett vackert anfall, och Dean Whitehead spikade till sist slutresultatet till 3-1 i slutet av matchen.