Psykningen kan ge Milan guldet

Uppdaterad 2011-04-18 | Publicerad 2011-04-17

Napoli föll mot Udinese efter Armeros osportsliga tilltag

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kan ha fått ligaguldet till skänks på söndagen.

Udinese slog Napoli med 2-1 efter att Edison Cavani missat en straff – effektivt psykad av Pablo Armero.

– Titeln går till ett lag som har utvecklats under flera år och vi har bara kommit tillsammans den här säsongen, säger Napolis coach Walter Mazzarri enligt AP.

Milan leder serie A med sex poäng när bara fem omgångar återstår. Ett jättegrepp om guldet som de kan tacka Udinese och en ful psykning för.

Flera bråk

Udinese slog ligatvåan Napoli med 2-1 efter att skyttekungen Edison Cavani missat en straff i slutminuterna. Scenerna innan var inte lika snygga –men väldigt effektiva.

Udineses Pablo Armero gick in i straffområdet när Cavani förberedde sig för att slå straffen. 24-åringen tog en sväng runt bollen vilket skapade full kalabalik på planen.

Hjälten utlånad från Napoli

Napolis spelare blev rasande och flera bråk utbröt på planen. Kvar vid straffpunkten stod Cavani och försökte koncentrera sig mitt i kaoset. När domaren väl skipat ordning var alla ögon på skyttekungen som tog sats, sköt och missade.

Guiseppe Masacaras mål för Napoli minuter senare blev därmed resultatlöst och titelaspiranten föll tungt på hemmaplan. En förlust som kan kosta dem titeln.

– Visst, Cavani missade en viktig straff. Men den här förlusten tar inte bort allt hårt jobb vi gjort hittills.

Extra tungt för Napoli var att German Denis, utlånad av klubben till Udinese, gjorde bortalagets andra mål. Det första dundrade Gökhan Inler in efter 55 minuter. Samme Inler som ryktas vara på väg till Napoli i sommar.