Dagens namn: Maurits, Moritz

Zlatan bakom allt – när Milan föll igen

Uppdaterad 2011-07-28 | Publicerad 2011-07-27

Mål inom fem minuter för tredje matchen

Milan har spelat tre träningsmatcher i år och Zlatan Ibrahimovic har gjort mål inom fem minuter i samtliga.

Onsdagens fullträff mot Internacional, en riktig delikatess, var det första av Milans två mål när laget föll efter straffar i Audi Cup.

– Straffläggningen var uppenbarligen inte till vår fördel men totalt sett var det en bra insats, säger lagkamraten Gianluca Zambrotta.

Milanspelarna deppar efter nya strafförlusten.

Clarence Seedorf fick en passning utanför straffområdet, tittade åt ”fel” håll och passade bollen perfekt på ett tillslag i djupet till Robinho. Brassen löpte loss på kanten och spelade i sin tur bollen direkt mot Zlatan Ibrahimovic i straffområdet.

Klackade in ettan

Den 29-årige svensken mötte bollen och klackade iskallt in 1-0 i det bortre hörnet – detta efter bara tre minuter av träningsmatchen. Något som svensken gjort till en vana.

Det började mot Solbiatese Arno Calcio den 20 juli och fortsatte mot Bayern München på tisdagen. I samtliga tre träningsmatcher i år har Zlatan gjort mål inom fem minuter, även fast det mot Solbiatese av vissa skrevs upp som ett självmål. Det lovar ändå gott inför italienska supercupen mot Inter den 6 augusti och träningsmatchen mot Malmö i Sverige den 14:e.

Låg bakom båda målen

Svensken var sedan dessutom inblandad i Milans andra mål. Ibrahimovic frispelade Robinho som visade generositet när han istället för att avsluta spelade fram lagkamraten Alexandre Pato som kunde rulla in 2-1 i det öppna målet. Men Internacional kom tillbaka igen efter att Ibrahimovic bytts ut i den 67:e minuten.

– Vi spelade bra inledningsvis men tröttnade mer och mer och kunde inte hålla vår ledning, säger Milantränaren Massimiliano Allegri.

Andrés D'Alessandro kvitterade för den brasilianska klubben och tog ytterligare en match i Audi Cup till straffar. Där kunde Internacional säkra bronset efter en svag straffläggning av Milan.

– Vi är medvetna om att vi ligger efter de andra lagen i förberedelserna, men enbart för att vi drog igång senare, säger Zambrotta till Milans hemsida.