Publicerad 2014-03-08

Taggade med spray efter skadedrama – sen svarade han exet

Ge en gammal man lite nässpray och han ger dig ett titelryck.

Efter att Fernando Torres skadats på uppvärmningen kastades Samuel Eto'o in mot Tottenham.

32, 35 eller 39-åringen taggade med spray, avgjorde matchen och svarade sitt ex i 4-0-segern.

Chelsea leder Premier League med sju poäng, och en match mer spelad, före Liverpool. De gör det tack vare en skada, lite nässpray och en gammal, gammal man.

Torres skadad på uppvärmningen

Fernando Torres skulle starta matchen mot Tottenham på topp men drabbades av en muskelskada på uppvärmningen. Managern José Mourinho kastade då in Samuel Eto'o som med kort varsel fick ställa in sig på att starta matchen.

För att vakna till liv drog 32-åringen in lite nässpray under något komiska scener. Men han skulle bjuda på ännu större underhållning än så.

56 minuter in i matchen halkade Jan Vertonghen och bjöd Eto'o på ett friläge. 32-åringen placerade kyligt in 1-0 och löpte sedan ut till hörnflaggan för sin personliga revansch.

Som målfirande valde Eto'o att ta sig för ryggen och använda flaggstolpen för att simulera en gammal, gammal man. Ett direkt svar på uttalanden i media från managern José Mourinhos och hans eget ex.

Ordnade straff

– Jag har ett lag utan anfallare. Det är omöjligt för oss att vinna Premier League. Vi har Samuel Eto'o. Ja, Eto'o. Men han är 32, kanske till och med 35. Jag vet inte, sa Mourinho till franska Canal Plus när han trodde att kameran var av.

– Samuel är född 1974 och det gör honom 39 nu, sa förra flickvännen Anna Barranca till The Sun.

Oavsett hur gammal Samuel Eto'o är så är han fortfarande en sylvass avslutare och matchvinnare. Efter 1-0-målet ordnade 32-åringen även en straff, samt fick Younes Kaboul utvisad, till Eden Hazards 2-0-mål.

Inte så illa för en gammal gubbe, men sen fick Eto'o vila när han byttes ut efter 76 minuter och från bänken såg ersättaren Demba Ba sätta både 3-0 och 4-0.