Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-11

Drömstart för Pardew

Roy Hodgson siktar fortfarande på topp fyra.

Då är det dags att sätta fart.

Lördagkvällens bortaförlust med 3-1 mot Newcastle tar inte Liverpool ett dugg närmare toppen.

– Väldigt frustrerande, säger Liverpools tränare Roy Hodgson.

Newcastle visade däremot att det inte är någon kris i klubben.

På plan i alla fall.

Följ ämnen

Det var första matchen under nye tränaren Alan Pardew, fansen protesterade mot ägaren Mike Ashley på läktaren och Newcastle är en klubb i turbulens.

Upplagt för jagande Liverpool att knapra in några viktiga poäng på topplagen.

Men Newcastles spelare verkade stå stadigt mitt i röran. Åtminstone Kevin Nolan, som gav Newcastle ledningen från nära håll i första halvlek.

Pappa Torres tillbaka

I Liverpool var Fernando Torres tillbaka i elvan efter att ha blivit pappa.

Spanjoren, som hittade formen, verkar ha tappat bort den igen. Första halvleken ägnades åt att trilla, tappa bollen och skälla på domaren.

I andra lyckades Kuyt kvittera efter hafsigt försvarsspel.

– Jag förväntade mig att vi skulle fortsätta spela bra när vi kvitterat, men så blev det inte, säger Roy Hodgson.

Strax efter hamnade Torres helt ren framför Tim Krul i Newcastles mål, men la bollen rätt på målvakten.

Barton utnyttjade förvirringen

Med tio minuter kvar att spela fick Liverpool-försvaret problem att bestämma sig vem som skulle ta hand om en höjdboll. Framför allt Skrtel verkade förvirrad.

Det utnyttjade Joey Barton, som smög fram och stötte bollen förbi Reina.

– Det var en komisk serie av misstag, säger Hodgson till BBC Sport.

– Det var ett väldigt frustrerande mål, eftersom vi hade så många chanser att rensa bollen.

På tilläggstid drog Andy Carroll in en mäktig kanon som borrade sig in i hörnet bakom Reina. 3-1, och Alan Pardew kunde inte fått en bättre start i klubben.

För Liverpool, Roy Hodgson och Fernando Torres är läget värre.