Sköt klubben vidare – på övertid

Andres Iniesta skriker ut sin lycka.

Michael Essiens drömmål såg ut att räcka.

Då slog Andres Iniesta till med ett nytt drömmål – i den 92:a minuten.

– Nu ser vi fram emot finalen mot Manchester, säger Barcelonas tränare Pep Guardiola.

I det första mötet backade Chelsea hem, satsade på en tät defensiv och var nöjt med 0–0.

Hemma på Stamford Bridge var det ett betydligt offensivare Londonlag som öppnade matchen.

Den vilda jakten på ett ledningsmål varade fram till den nionde minuten. Då dunkade Michael Essien in en makalös volley från 25 meter.

Inget skott på mål

Efter 1–0-målet blev Chelsea försiktigare och Barcelona började rulla boll. Precis som i den första matchen skapade man dock väldigt få målchanser. Spanjorerna hade faktiskt inte ett enda skott på mål under de första 45 minuterna.

Efter paus lyfte Barcelona upp spelet, men samtidigt blev Chelsea allt giftigare i sina kontringar.

Didier Drogba brände en jättechans i den 51:a minuten. Fem minuter senare kom Nicolas Anelka loss i ett friläge och föll i duellen mot Abidal.

Filmning?

Utvisning?

Den norske domaren Tom Henning Övrebö valde det senare.

Det tvingade Barca att chansa än mer, vilket bara gjorde Chelseas kontringar än vassare.

I den 82:a minuten kanske Chelsea borde ha haft straff, när Pique fick bollen på handen i straffområdet.

Barca?

De skapade i stort sett ingenting.

”Försökte anfalla”

Men så dök Chansen upp: bollen droppade ned vid Andres Iniestas fötter och spanjoren kanonsköt 1–1 i den 92:a minuten. Tro det eller ej, men det var Barcas enda skott på mål under semifinalen.

Det skottet tog Barcelona till Champions League-final mot Manchester United.

– Även om vi spelade tio mot elva så försökte vi anfalla. Vi tappade inte koncentrationen eller tron på att vi kunde göra mål, säger Pep Guardiola till Viasat Sport.