Dagens namn: Maurits, Moritz

Arsenal vände mot West Ham

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-01-03

Hammers på väg mot skräll när Ramsey och Eduardo vände på fem minuter

Underläge 0-1 och dåligt spel – West Ham var på väg på ännu en skräll i FA Cupen mot Arsenal.

Men då bytte Arsène Wenger in Abou Diaby och Samir Nasri och vände sedan matchen på fem minuter.

Arsenal ställde upp med ett klassiskt Gunners-betonat juniorlag inledningsvis mot West Ham.

På nyårsdagen 18 år fyllda Jack Wilshere huserade på mitten, tillsammans med 19-årige Fran Merida, 19-årige Aaron Ramsey och 20-årige Carlos Vela som främst rörde sig till vänster.

Hittade inte spelet

Men trots relativt stor bollinnehav hade Arsenal förtvivlat svårt att etablera något kreativt och fungerande spel i den första halvleken, och när en misslyckad offsidefälla och en trögstartad Arsenalback i form av Michael Silvestre lät Alessandro Diamanti rinna igenom stod det plötsligt 1-0 till hemmalaget.

Då var en minut var spelad av tilläggstiden i den första halvleken, en kalldusch för Arsenal var ett faktum – och för Arsène Wenger som såg att att implodera vid sidlinjen.

Inledningsvis i den andra halvleken fortsatte jagandet för Arsenal, men först när Abou Diaby och Samir Nasri kom in i stället för Merida och Wilshere i den 65:e minuten tog de fullständigt grepp om händelserna.

Aaron Ramsey fortsätter göra mål

Och utdelningen kom också – två gånger om och inom fem minuter.

Klockan stod på 78 minuter när Aaron Ramsey lite turligt fick med sig bollen till vänster in i straffområdet och avslutade kliniskt i Robert Greens bortre hörn, och fem minuter senare nickade Eduardo in bollen i krysset i ett trängt och svårt läge.

Två vackra mål som troligtvis räddade Wengers pulsklocka från att överhettas.

West Ham satsade sedan allt på en kvittering, men Arsenal kontrollerade matchen fullständigt sista kvarten och avancerade rättvist till FA Cupens fjärde omgång.