Milans drömduo sänkte Spanien

Publicerad 2011-08-10

Jagade Aquilani och Montolivo bakom segern

Italien gjorde ”det omöjliga” och slog regerande världs- och europamästarna Spanien.

Målskyttar i 2-1-segern blev Alberto Aquilani och Ricardo Montolivo som båda ryktas vara på väg till Milan.

Spanien hade en tung afton i vänskapslandskampen mot Italien. Inte nog med att laget förlorade, de fick dessutom Fernando Torres (hjärnskakning) och Gerard Pique (muskelskada i låret) skadade.

Thiago valde Spanien

Det enda riktiga glädjeämnet hos gästerna var att Barcelonas supertalang Thiago gjorde sin första landskamp och därmed valde bort spel för Brasilien. Hos hemmalaget var det desto muntrare miner.

Förbundskapten Cesare Prandelli gjorde det modiga valet att utse hetlevrade Antonio Cassano till lagkapten. Anfallaren tackade för förtroendet och ledde laget till en 2-1-seger – tack vare mål av två av hans eventuellt kommande lagkamrater.

Alonso målskytt

Italiensk media har de senaste veckorna rapporterat flitigt om Milans intresse för de två mittfältarna Ricardo Montolivo och Alberto Aquilani. Den förstnämnde, till vardags i Fiorentina, gjorde 1-0 för Italien efter elva minuter och Liverpools Aquilani avgjorde sedan i den 84:e minuten.