Spanien i EM-final – efter superrysare

Publicerad 2011-06-22

Nära fiasko mot Vitryssland

Spanien var på väg mot ett superfiasko i semifinalen av U21-EM.

Först i den 89:e minuten kunde Adrian Lopez kvittera Vitrysslands ledning och i förlängningen ordnade sedan 23-åringen även finalplatsen.

Nu väntar en ny mästerskapsfinal för fotbollens gigant.

Spanien är regerande världs- och europamästare för seniorer. Nu är landet på väg att bli Europas bästa fotbollsnation även för U21. Men de var nära ett fiasko i semifinalen mot Vitryssland.

Avgjorde i 105:e minuten

Skrällgänget ledde med 1-0 efter Andrej Voronkovs mål i den 30:e minuten när klockan tickade mot 90 minuter. Då ordnade Adrian Lopez på egen hand Spaniens finalplats.

Deportivos 23-åringen kvitterade först matchen i den 89:e minuten innan han också blev hjälte i förlängningen. I matchens 105:e minut stängde Lopez matchen innan Barcelonas Jeffren Suarez också gjorde 3-1 för spanjorerna inför 7252 i danska Viborg.

Inte önskad av Barcelona

Ett skönt mål för Jeffren som de senaste dagarna skapat rubriker i Spanien av en helt annan anledning. Barcelona vill byta bort 23-åringen som delbetalning i Alexis Sanchez övergång från Udinese – något Jeffren vägrat.

I EM-finalen väntar nu Schweiz som slog Tjeckien i sin semifinal efter förlängning.