Uppdaterad 2014-06-14 | Publicerad 2014-06-13

Felaktigt av domaren - enligt experten Hasse Backe

Tredje gången gillt för Mexiko.

Efter två bortdömda mål kunde laget till slut besegra Kamerun med 1-0.

– Domaren gör inte sitt jobb, säger TV4:s expert, Hasse Backe, om situationerna.

Brasilien vann öppningsmatchen mot Kroatien med 3-1, eftersnacket handlade om två omdiskuterade situationer som avgjorde till brassarnas favör.

Domaren fortsatte vara i fokus i VM:s andra match mellan Mexiko och Kamerun.

”Oerhört tråkigt”

Det mexikanska landslaget fick två bortdömda mål i första halvlek. Giovanni Dos Santos var sist på bollen vid båda målen, som dömdes bort för offside. Helt felaktigt enligt TV4-experten Hasse Backe.

– Oerhört tråkigt. Man blir tom som tränare när man ser sådant, säger TV4-experten Hasse Backe.

– I det andra läget är det ointressant vem som nickar bollen till honom, Giovanni Dos Santos står inte offside. Den assisterande domaren gör inte sitt jobb.

Peralta segerskytt

I andra halvlek tryckte Mexiko in bollen i mål för tredje gången i matchen – det målet godkändes av domaren, 1-0.

Efter fint kombinationsspel från Mexiko kunde Oribe Peralta rulla in 1-0 efter en timmes spel.

Båda lagen radade upp målchanser under matchens gång, bland andra ställde Kamerun till med rejäl oreda på fasta situationer.

Benjamin Moukandjo hade det bästa kvitteringsläget i slutet av matchen med en farlig nick, men Mexiko-målvakten Guillermo Ochoa sträckte ut hela kroppen och tog bollen.

Historisk seger

En viktig seger för det mexikanska landslaget, som nu är tvåa i gruppen efter Brasilien. De två lagen möts i nästa omgång, på tisdag.

Det var Mexikos första vinst mot ett afrikanskt landslag i en VM-turnering.