Dagens namn: Maurits, Moritz

Ronaldo mållös i Portugals kross

Publicerad 2014-06-11

Stjärnan tillbaka i VM-genrepet efter skadorna

Ronaldo var tillbaka mot Irland efter att ha varit borta sedan CL-finalen 24 maj.

Cristiano Ronaldo spelade i över en timme när Portugal körde över Irland med 5–1 i VM-genrepet.

Real-stjärnan klev av mållös och fick nöja sig med en frispark i stolpen och en giftig nick innan han ersattes av Nani.

– Jag tycker att han gjorde bra ifrån sig med tanke på att han inte spelat på ett tag, säger tränaren Paulo Bento till Reuters.

Efter att ha dragits med dubbla skador i lår och knä sedan Champions League-finalen och missat Portguals två senaste träningslandskamper, var det ett nervöst VM-test som Ronaldo stod inför nattens match i New Jersey.

Det gick så långt att en häxdoktor i Ghana påstod sig ha legat bakom Ronaldos frånvaro i 0-0-matchen mot Grekland och 1-0-segern mot Mexiko.

Men i natt var det en pigg Ronaldo som redan innan en minut hade passerat sprintade loss från mittfältet och hade ett lågt avslut som dock irländske målvakten David Forde klarade utan problem.

Almeida tvåmålsskytt

Varje gång Portugals kapten närmade sig bollen vrålades det bland de 46 000 på läktaren som merparten bestod av portugiser.

Ett inspirerat Portugal med Ronaldo tillbaka från start, tog ledningen redan i tredje matchminuten efter en nick från kort avstånd av Hugo Almeida. Hans första landslagsmål sedan mars förra året.

2-0 kom kort därefter via självmål och portugiserna hade stängt butiken med Almeidas andra mål för matchen i 37:e minuten när han tog hand om en retur från Ronaldos nick.

Inte förlorat på åtta matcher

Innan Ronaldo ersattes av Nani i 65:e minuten hade han också haft en lurig frispark från 23 meter som studsade i högra stolpen.

Pepe som också varit skadad ersatte Luis Neto i 66:e minuten.

Med 5–1-segern utökade Portugal sin förlustfria svit till åtta matcher, senaste förlusten kom mot Brasilien i september i fjol.

Portugal öppnar VM på måndag mot Tyskland. I grupp G finns också Ghana och USA.