Anfallarnas succé – utan Ibrahimovic

Uppdaterad 2011-06-04 | Publicerad 2011-06-03

Målfest i Zlatans frånvaro

I Zlatan Ibrahimovic frånvaro tvingades förbundskapten Erik Hamrén mönstra ett nytt anfallspar.

Det slutade med att alla tre anfallare som fick speltid hittade målet när Sverige krossade Moldavien med 4-1.

– Nu vet de andra grabbarna att jag kan också, säger Gerndt till TV3.

Det var länge osäkert vem som skulle ta skadade Zlatan Ibrahimovics plats längst fram i det svenska anfallet. När startelvan kom fick Ola Toivonen behålla sin plats som släpande forward och Johan Elmander lyftes upp på topp. Det gav önskat resultat.

Ettan från distans

Toivonen drog in 1-0 från distans, med god hjälp av den moldaviske målvakten Stanislav Namasco som tappade in långskottet i eget mål, efter elva minuter. Efter en halvtimme fick hans nye anfallspartner också hitta nätet, tack vare gott samarbete de två anfallarna emellan.

Toivonen tog emot bollen på mittplanen och måttade en perfekt passning till Elmander som stack på djupet. Avslutet satt sedan perfekt i det bortre hörnet från Turkiet-proffset och betydde två måls ledning för Sverige.

Efter en knapp timme kunde Elmander sedan också styra in 3-1, hans andra mål i matchen, efter att Sebastian Larsson skjutit på anfallarens ben i mål.

”Nu ska vi njuta”

– Det var jätteroligt. Det är första gången jag spelar som nummer nio och då är det skönt att göra två mål. Jag tycker vi gör en fantastisk match, säger Elmander.

Hur gör ni nu när Zlatan kommer tillbaka?

– Det får vi tänka på sen. Nu ska vi njuta.

Zlatan Ibrahimovic följde matchen på TV från Sverige, men det var knappast någon som saknade superstjärnan. När Elmander och Toivonen var klara tog en tredje anfallare vid.

Alexander Gerndt ersatte Elmander efter 76 minuter och blev tolv minuter senare, även han, målskytt. 24-åringen tog emot en boll i straffområdet och bombade in slutresultatet 4-1 till Sverige.

– Det är skönt att göra mål. Nu vet de andra grabbarna att jag kan också, säger Gerndt till TV3.

Landslaget har nu fortsatt en jättechans att bli bästa tvåa i EM-kvalet och därmed nå en direktplats till EM.