Köpenhamn nära Champions League

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-18

Oscar Wendt inblandad i FCK:s segermål

Zdenek Pospech och Ailton Almeida kramar om varandra efter 1-0-målet.

FC Köpenhamn vann med 1–0 hemma mot Apoel Nicosia i kvalet till Champions League. Oscar Wendt svarade för inlägget som föregick målet.

FCK med svenskarna Oscar Wendt och Mikael Antonsson i backlinjen hade bara 0–0 i halvtid. Dessutom hade man tvingats till ett jobbigt byte efter bara 22 minuter då halvskadade anfallaren Cesar Santin inte kunde spela vidare.

1–0 redan nio minuter efter paus kom därför som en stor lättnad för danskarna. Målskytt var backen Zdenek Pospech som nickade in segermålet framspelad av Oscar Wendt.

Lite besviken

FCK-tränaren Ståle Solbakken var efteråt nöjd med att man lyckats hålla nollan. Däremot var han besviken över att laget inte lyckades producera fler mål framåt.

– Jag tror att spelarna kände att det här inte var vår kväll. Men nu har vi en god chans att gå vidare, säger han till ekstrabladet.dk.